Mannencentrum NOP in Emmeloord

30 september 2016

Noordoostpolder heeft sinds vorige week een Mannencentrum. Het is na Amsterdam de tweede in zijn soort in Nederland. De oprichtingsakteakte werd dinsdag getekend bij notaris Prummel. ‘We hebben in Emmeloord al 9 jaar een vrouwencentrum wat echt in een behoefte blijkt te voorzien. Marion van de Voorde, coördinator bij het vrouwencentrum, kreeg van verschillende vrouwen van het vrouwencentrum te horen dat hun partners of mannen uit hun kennissenkring ook behoefte hadden aan iets dergelijks als het vrouwencentrum, maar dan voor mannen.’

Marion is vervolgens de initiator geweest en heeft een belangrijke rol gespeeld in de aanloop. Inmiddels heeft zich een bestuur gevormd van enkele Nederlandse en enkele allochtone mannen.

Het mannencentrum wil een belangrijke rol vervullen bij een goede integratie. Doelstelling is om mannen met multiculturele achtergrond met elkaar te verbinden, te stimuleren, te inspireren en te ondersteunen. Elkaar leren kennen en herkennen en vooral gericht op deelnemen aan de maatschappij. Activiteiten waarop het mannencentrum zich wil richten: praat- en taallessen, zwemles, eetcafé (multicultureel koken), voorlichting regelgevingen en overige zaken, waaraan behoefte is.

Het mannencentrum is in gesprek met Mercatus over een locatie in Emmeloord. Mannen, die ideeën hebben en graag willen meedenken of meedoen nu of vanaf de start van de activiteiten kunnen zich bij het secretariaat melden. Het adres: www.mannencentrumnop.nl.