Ons team > mr. P.H. (Peter) Prummel

Ik ben in 1988 als jurist begonnen op het kantoor van mr. C. van Hattum in Emmeloord. Na in de avonduren Notarieel recht erbij te hebben gestudeerd, was ik in 1992 kandidaat-notaris. Ik heb dus zowel mijn doctoraal Nederlands recht als mijn doctoraal Notarieel recht. Beide keren afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na het volgen van de postdoctorale Grotiusopleiding Ondernemingsrecht (Universiteit Nijmegen) heb ik in 1997 de Notariële Beroepsopleiding afgerond.

Aansluitend heb ik een klein jaar buiten de polder gewerkt. In 1998 ben ik als kandidaat-notaris bij mr. A.W.A. van der Velden op kantoor gekomen, eveneens notaris te Emmeloord. Per 1 januari 2002 ben ik door Hare Majesteit benoemd tot notaris in de Noordoostpolder, als opvolger van genoemde notaris Van der Velden. Ik ben de enige notaris in de polder die hier ook daadwerkelijk is geboren en getogen. Groot voordeel daarvan is dat ik hier veel mensen (vaak al heel lang) ken en veel mensen mij kennen. Ik heb in de loop der jaren dan ook een grote schare aan vaste klanten opgebouwd, waaronder vele vooraanstaande polderfamilies. Mijn praktijk is altijd laagdrempelig geweest, overigens een typische en gewaardeerde polderkwaliteit.

Van 2002 tot en met 2008 heb ik mijn praktijk zelfstandig uitgeoefend onder de naam Notariskantoor Prummel. Van 2009 tot en met 2012 heb ik mijn praktijk uitgeoefend in maatschapsverband. Met ingang van 2013 voer ik mijn praktijk weer geheel zelfstandig onder de naam Peter Prummel Notariskantoor.

Mijn praktijk bestaat feitelijk uit drie onderdelen: de onroerend goedpraktijk, de ondernemingspraktijk en de familiepraktijk. De werkzaamheden houden veel meer in dan alleen het produceren van akten en het geven van adequate voorlichting en toelichting daarbij. Naast productie wordt het geven van een goed advies steeds belangrijker. Naast notaris ben ik tevens Estate Planner en Agrarisch Specialist en Mediator. Ik ben dan ook zowel gecertificeerd lid van de Vereniging van Estate Planners in het Notariaat (EPN) als lid van de Vereniging van Agrarisch Specialisten in het Notariaat (VASN). Een groot deel van mijn adviespraktijk speelt zich af op het gebied van de estate planning, waarbij een kruisbestuiving tussen de genoemde deelpraktijken en het agrarisch specialisme eerder regel dan uitzondering is.

Ik heb mijn praktijk altijd uitgeoefend met ten minste één en meestal twee kandidaat-notarissen, met specifieke deskundigheid en interesse. Samen met Joke Schippers als toegevoegd notaris en Jelma Reinsma als kandidaat-notaris, de één all round en met ruime ervaring in het onroerend goed en het ondernemingsrecht, de ander met specifieke ervaring en deskundigheid in het familierecht, bestrijken we het hele notariële spectrum.

<< Terug naar over ons